T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / YENİŞEHİR - Mersinli Ahmet İlkokulu

Okul Müdürü Sayın Yusuf BALTACIOĞLU'nun Dünya Su Günü Mesajı

Sayın konuklar, değerli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler

Su, tüm insanların en temel gereksinimidir. Tüm toplumların ve ülkelerin devamlılığı için yaşamsal bir kaynaktır. Su kaynaklarının korunması ve suyun tasarruflu kullanılması insanlık için hayati önem taşımaktadır.

Suyun önemi ve suyla ilgili sorunların büyüklüğünden dolayı, Birleşmiş Milletler Teşkilatının 1992 yılında aldığı bir kararla, her yılın 22 Mart günü “Dünya Su Günü” olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de 1997 yılından bu yana DSİ Genel Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen çeşitli faaliyetlerle kutlanmaktadır. 

Gelişen sanayi, yaygınlaşan tarımsal faaliyetler ve diğer faktörlerle birçok ülke, hızla su sıkıntısı çeker duruma gelmektedir. Kaliteli ve kullanılabilir su kaynaklarında, küresel boyutlarda önemli sorunlar yaşanmaktadır. Ülkemiz de  su zengini olmayıp, su stresi altındaki bölgeler arasında yer almaktadır.

Ülkemizde  su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, 2030 yılından itibaren su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında yer alması beklenmektedir.

Suyun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Hepimizin bildiği gibi su; hayatın kendisidir. Susuz yaşamın olamayacağı bilinci ile Ulusal su verimliliği seferberliği kapsamında, suyumuza sahip çıkmak için üzerimize düşen görevleri, en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor.

Büyük su kütlelerini oluşturan, göllerin, barajların, denizlerin, bir araya gelmiş damlacıklardan olduğunu düşünerek, suyumuzun bir damlasını israf etmeden, su kaynaklarını kirletmeden, suya hak ettiği değeri vermemiz gerekir.

Suyun Değerini bilen nesiller yetiştirme gayretinde olan okulumuzda da, farkındalığı arttırmak amacıyla, çeşitli etkinlikler ve “Suyun Değeri Resim Yarışması” düzenlenmiştir. Bu etkinliklerde derece alan öğrencilerimiz başta olmak üzere, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyorum.    

Herkesin temiz suya ulaştığı, israf etmediği, suyu ve çevreyi kirletmediği bir dünyada yaşamak dileğiyle saygılar sunuyorum.  

 

                                                  Yusuf BALTACIOĞLU

                                            Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 00:05 - Görüntülenme: 49
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
Dünya Su Günü,